Klosteret il Convento ligger i idylliske omgivelser og gir en eventyrlig ramme på oppholdet. Dagene fylles med morgenmeditasjon, asanas og paranayama – samt deilige vegetarmåltider basert på lokale ingredienser. Det er dessuten nydelig turterreng og mange utfluktsmuligheter i området. Det kan lønne seg å være tidlig ute med bestilling dersom du ønsker enkeltrom. For mer informasjon sjekk lenken nedenfor:

Ukeskurs i yoga – yoga retreat
Det er ikke helt enkelt å fange yogaens vesen med ord. Èn definisjon av klassisk yoga, gitt av yogien Patanjali, er: ”Yoga er det å tøyle sinnets flyktige mønstre”. Tradisjonelt betyr yoga «å være i balanse med seg selv», eller «å være i stand til å samle seg og yte sitt beste når vanskelige oppgaver og situasjoner venter». Når vi virkelig lykkes med å falle til ro og frigjøre oss fra frustrasjoner og motsetninger vi er påvirket av, hviler vi naturlig i en dypere tilstand av, nettopp yoga. Å kunne være totalt sentrert og oppleve likevekt i sinnet – i motgang så vel som i medgang – og hvile i ens egen naturlige tilstand av fryd, er yogaens endelige hensikt. Yoga er derfor ikke bare noe som foregår på en yogamatte eller i en treningssal, men snarere noe man tar til seg i hverdagen for å oppnå et rikere og verdigere liv. Yoga kan være et filosofisk perspektiv, et religiøst uttrykk, en lek, kunst og mye annet, men det er først og fremst en praktisk tilnærming til livet. På retreaten i Umbria ønsker vi å legge forholdene til rette for at hver og én av deltakerne – både nye og mer erfarne utøvere av yoga – skal kunne fordype seg på sin egen reise.

Kursholder: Pernille Bønkan (født 1976)
Pernille er deleier og grunnlegger av Puro Yoga. Hun kom først i kontakt med yoga i 1997 gjennom sitt yrke som profesjonell danser. Hun er utdannet ved Royal Ballet School i England og ved Rotterdamse Dansacademie (Nederland) og har flere års erfaring fra den internasjonale dansescenen. Siden 2001 har hun vært bosatt i Norge og undervist både i dansefag og annen type kroppsarbeid. Pernille har også lang erfaring med Pilates-metoden. Det er Yogaen som har ligget hennes hjerte nærmest siden 2000, og hun har ved flere anledninger hatt lengre studieopphold i India. Hun har også praktisert under mange av de fremste yogautøvere i den vestlige verden. Pernille har undervist i yoga siden 2002: «Kroppen er mitt redskap for å åpne opp til livet – og få en dypere innsikt og ro».

Slik vil dagene se ut:


06.00 – 06.45 Morgenmeditasjon – Stille tilstedeværelse; vi sitter sammen eller går en morgentur i de idylliske omgivelsene.

06.45-07.00 Te og frukt

07.00- 09.00 Asana-sesjon – En dynamisk sesjon hvor vi går gjennom klassiske yogaposisjoner.  Øvelsene hjelper kroppen med å frigjøre spenninger og å oppnå økt smidighet og styrke.
09.00-09.30 Pranayama – Pusteøvelser som renser kroppen, og som gir økt velvære og øker konsentrasjonen.

09.30-10.30 Frokost – Frokosten etterfølges av hvile og kontemplasjon. Vi kan slappe av i klosterhagen, ved bassengkanten eller for eksempel ta en kaffe i den lille, lokale landsbyen Trevi.

13.30 Lunsj – Dagens største måltid, basert på deilige, lokale råvarer som tilberedes av et knippe lokale kokkedamer!


15.30 – 17.00 – Yoga i hverdagen – En klasse der vi fokuserer på avspenning og ro og på hvordan vi kan integrere yogaen i vår hverdag. Etter sesjonen holdes det et kort foredrag om yogaens primære prinsipper. Det vil også bli rom for å dele tanker og spørsmål.

19.00 – Middag – Dagens tredje mulighet til å la sansene danse ved hjelp av en deilig, genuin italiensk treretters!


22.00 – Vi tar kvelden med ro på klosterområdet.

Tidspunkt
Våren 2013: 25. april – 2. mai (nærmere reisedetaljer kommer senere).
Sted: Klosteret il Convento i Umbria, Italia
Pris: kr. 11 500,- for opphold i dobbeltrom (tillegg på kr. 1 500,- for opphold i enkeltrom). Prisen inkluderer flere daglige undervisningsøkter (se timeplan), tre vegetariske måltider om dagen og losji, halvdags utflukt til Assisi og busstransport fra/til Roma (Fiumicino) til/fra klosteret. Vi kommer med forslag til reiseruten etter hvert (det er mulig å komme seg svært rimelig til Roma!). Deltakerne bestiller – og betaler – flyreisen selv.

Utflukter
Erfaringsmessig ønsker de færreste å forlate klosteret i noen særlig grad i løpet av kursuken, men gruppen drar samlet til Assisi en av kursdagene. Den sjarmerende og intakte landsbyen Trevi ligger en spasertur unna. Det er dessuten nydelig turterreng og mange fine utfluktsmuligheter i området, hvis noen har ”utferdstrang” mellom kursøktene.

Praktiske opplysninger
De deilige vegetarmåltidene som serveres på klosteret er basert på lokale ingredienser – valgt i tråd med årstidene – og lokale viner. Ettersom det ofte er slik at kursdeltakerne ønsker å utvide oppholdet med noen dager i Roma eller andre nærliggende steder, bestiller (og betaler) deltakerne selv flybilletter til/fra Roma (Fiumicino). Det er tilbud om gratis busstransport fra og til flyplassen på ankomst- og avreisedagen. Busstransporten korresponderer med Norwegians flyvninger Oslo/Roma (Fiumicino) / Oslo hhv. 25. april og 2. mai 2013.

Betalingsbetingelser
Du blir bedt om å betale et depositum på kr. 1000,- til konto 1201.30.96277 (Kaleidos v/ Elisabeth Endsjø, Kåres vei 13, 1450 Nesoddtangen) samtidig med at du melder deg på kurset. Dette er en bindende andel av den totale betalingen, og beløpet tilbakebetales ikke dersom du senere avbestiller kurset. Resten av beløpet forfaller til betaling 30 dager før kursstart. Innen den datoen kan du melde deg av uten videre kostnader, men får da ikke returnert depositumet. Depositumet tilbakebetales selvsagt hvis vi skulle se oss nødt til å avlyse kurset. NB. Det kan lønne seg å være tidlig ute med påmelding hvis man ønsker å bo på enkeltrom, for disse rommene er det stor rift om!