Når pandemien traff Norge som en Tsunami for et år siden, sa myndighetene at det bare var for noen uker. Men de ukene ble måneder, og nå år. Alle skulle være med på dugnaden. Mange bedrifter måtte stenge, permittere sine ansatte å vente på videre direktiv som kom annenhver uke.

Puro Yoga var en av dem. Vi har hatt fysisk stengt i syv måneder dette året. Vi valgte å ikke permittere våre instruktører, heller holde de fleste i gang og våre elever aktive. En yogaskole stenger ikke – vi stiller om!

Til våre elever og instruktørers glede, la vi ut en nesten full timeplan med undervisning online. Dette skulle ju bare være noen uker. Vi har fått masse tilbakemeldinger om hva fint det har vært å ha dette tilbudet i en ellers vanskelig tid. Alle våre instruktører har gjort en kjempeinnsats. Noen nye elever har betalt for dropin via Vipps, mange av våre årselever har støttet oss, til tross for at de kanskje ikke fulgt zoom-klassene.

Men som sagt, ukene gikk, månedene ble til år. Vippsdonasjonene minket, fler og fler årselever måtte trekke sin støtte og fryse sine kort. Ikke for at de ikke ønsket å bidra, men for at de selv var permittert eller drev en liten bedrift som var tvunget til å stenge. Når vi i tillegg måtte avlyse å tilbakebetale for alle workshops, Lærerutdannelse og kurs, så skjønner dere sikkert at dette året har vært tøfft. Ikke bli redde – vi skal IKKE stenge. Om noen så skal dra meg og Pernille i bena ut av shalaen…

Men vi må ta høyde for at denne usikkerheten holder i seg en stund til. KANSKJE vi får åpne før eller etter Påske.
Vi må tenke fremover og være bærekraftige til vi er gjennom denne pandemien. Lyset i tunnelen var at vi skulle få støtte fra myndighetene som pålagt nedstengningen. Realiteten er at vi ikke får noen kompensasjon for omsetningstap, kun for faste kostnader eksklusive lønn.

Er det noe vi lært i denne perioden er det å være kreative.  For å holde hodet over vann må vi dra ned noe på kostnadene, dvs. redusere tilbudet på timeplanen i en periode. Fra og med 15. mars beholder vi alle morgenklassene uforandret, men  fjerner Mysore ettermiddag tirsdag og torsdag, samt Ashtanga ledet lørdag og søndag.

Vi åpner opp for privatundervisning og inviterer elever med legeerklæring til ev. å lage egne små klasser. Nesten alle våre instruktører er tilgjenglige for privatundevisning, pris: 1200.-/60 min. Bestill time på mail: info@puoyoga.no. Vi kommer også sette opp noen miniworkshops så fort vi får åpne. Petri Räisänen fra Finland som skulle vært hos oss i desember tilbyr en ny online workshop 23-25 apil. Påmelding her

Dette er vårt jubileumsår, 15-års bursdag. Det skulle være et år med fest! Vi har fortsatt tro på at det skal bli en tid for feiring. Det er en fantastisk jubileumsbok på vei… Sammen skal vi ta oss gjennom dette!

Det bærer meg imot å si som Erna, og andre klemkjekke politikere har sagt hele året, men: Hold i og hold ut. Det kommer å bli bedre!

Varme hilsener fra Astrid og Pernille som lengter etter hele Purofamilien!!!