Mysore-style morgenpraksis, passer for alle nivåer. Kom når det passer deg! Tiden på timeplanen er 06.00-11.00 men kom gjerne før kl. 06, hvis du ikke trenger hjelp før litt ut i serien. Førstemann ringer på døren og sørger deretter for å låse opp smekklåsen i porten. (fra kl. 05)

Mellom kl. 07-08 er det relativt fullt i salen. Mellom kl. 08-11.00 er det roligere. Mandag-torsdag har vi nå forlenget praksisen til kl. 11.30. Alexander Medin er vår faste hovedlærer, når han reiser bort har vi vikarierende lærere som enten er sertifisert eller autorisert fra AYRI i India. De faste instruktørene i tillegg til Alexander Medin er Kajsa Finnström og Basia Lipska Larsen. Faste assistenter er Sofia Breig & Johanna Gjesteland ( autorisert).

Mysore style:

Stille praksis i eget tempo – den tradisjonelle måten å praktisere Ashtanga Yoga på som det læres i Mysore, India.  Dette er klassen der du utvikler din personlige praksis. I en Mysore klasse praktiserer du i ditt eget tempo sammen med utøvere på ulike nivåer. Man kommer å ruller ut sin matte stille og rolig når det passer innenfor det tidsrommet som står på timeplanen. Hver utøver praktiserer så langt ut i serien som de har lært, og læreren gir hjelp og justeringer tilpasset den enkelte. Du vil bli gitt nye stillinger når du behersker de foregående. Du behøver ikke å ha kommet spesielt langt for å delta på denne klassen. Det holder at du har et ønske om å lære deg serien, og det er selvfølgelig lov å spørre om hjelp under veis. Instruktør og elev bygger opp tillit til hverandre på en mer individuell måte enn hva som lar seg gjøre på ledet klasser. Jo oftere du praktiserer, jo lettere og fortere vil du lære. Navnet kommer fra byen Mysore i India hvor Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) drev (idag hans datter og barnebarn) sitt Ashtanga Yoga Research Institute.

Om morgenen før kl. 08.00 er det ingen i resepsjonen. Da skriver du inn med navn i boken i resepsjonen, scanner og tar med klippekort/månedskort inn på matten -eller sier fra til instruktøren at man vil betale drop-in etterpå. Ruller stille ut sin matte uten å forstyrre de som allerede er igang med sin praksis. Er man ny gir man et tegn til instruktøren som er klar for å veilede fra ca kl. 06.30, at man trenger ekstra oppfølging. Mysore timen varer til kl. 11.00 deretter kan man bli for de avsluttende øvelsene og avslapning i Shala II eller III. På søndag morgen er det felles start kl 08.30. Husk å fortelle instruktøren om du har noen skader eller av andre årsaker ikke kan gjøre noen øvelser en dag. Du er selv din viktigste lærer så vær tydelig overfor instruktøren så vil dere sammen finne den optimale praksisen for deg.  se timeplan

Månedager: Når det er full- og nymåne er det ingen Mysore praksis. Resepsjonen er allikevel åpeb fra kl. 08 for dem som ønsker å gjøre noen alternativ praksis. Alle andre klasser på timeplanen går som vanlig.

Drop-in. Pris: 220.-, Ukekort: 600.-, klippekort 1900.-, 1 månedskort 1700.-, 2-mån. 2800.-, 3-mån. 3800.-, 6-mån. 6200.- , 12-måneders kort 990/mån. i 12 mnd. gir ubegrenset antall drop-in timer i et år. Bindende avtale hvor man trekkes automatisk én gang i måneden via vår nettbutikk. Avtalen har en bindningstid på et år.

 

Foto © Nicki Twang – www.twang.no