Om Puro Yoga

Vi åpnet dørene i Bygdøy Allé 16 i midten av august 2008. Mye har skjedd på 12 år. Litt etter litt har vi endret på løsninger, pusset opp, utvidet og ordnet slik at våre lokaler skal bli enda hyggeligere å vistes i. Hvis alle fine tilbakemeldinger fra våre elever er ærlige, er vi kjempefornøyde! Men det avhenger selvfølgelig også av alle våre flinke og trivlige instruktører og medarbeidere!

Vi har fått en åpen resepsjon rett innenfor inngangen i bakgården, shop med yogaklær, yogamatter, lounge klær, bøker, smykker og mye annet fint. Spesialdesignede garderober med dusjer og et behandlingsrom hvor vi kan tilby healing, ayurvedisk massasje og andre behandlinger. Vi har også en koselig kafé hvor man kan kjøpe kaffe, te, smoothies, juicer, frukt, müsli eller grøt fra kl. 08 – 14.00. Nede i vårt loungeområde finnes et stort utvalg yogalitteratur for dem som vil fordype seg litt over sin latte, med mulighet for å forflytte seg ut i en solrik bakgård om våren og sommeren. Men fremfor alt har vi et stort utvalg av yogakurs og workshops hos oss. Yogashalaen oppe er ca 70m2 med mulighet for å dele opp i to studioer for paralelle klasser (shala I og II). Nede i underétasjen har vi fått en shala på størrelse med shala II (shala III) som vi bruker til de avsluttende øvelsene i Mysoreklassene, Meditasjon, Ungdoms- og Barn yoga, Jivamukti yoga, andre kurs, Ayurvediske massasjebehandlinger eller til privatundervisning. Det betyr mange valgmuligheter!

For noen år siden investerte vi i et etterlengtet ventilasjonsanlegg. Her var det flere frivillige som var med å bidro. Det er vi uendlig takknemlige for! I det hele tatt må vi av økonomiske årsaker, forbedre litt av gangen. Vi håper alle føler, gjennom å være elever hos oss, at de er med på å bidra til felleskapet.

I våre lokaler har vi forsøkt å velge material etter mest mulig miljøhensyn. Vi har blant annet valgt korkgulv fra Portugal i begge shalaene. Et materiale som høstes fra trær uten å måtte felle dem først. I garderober og behandlingsrom har vi det naturlige materialet linolium, som lages av linolje. Alle snekkerlagde benkplater er av norsk gran. For å skåne alles helse, brukes kun økologiske vaskemidler til renhold og som såpe i dusjene og på doen. Vi har forsøkt å bevare den gamle stilen i denne ærverdige frognerleiligheten med moderne innslag av designlamper, dusjer og møbler, samt indisk antikk kunst og fotokunst av Christian Houge og Nicki Twang.

Med på planleggingen var alle tre jentene, Astrid, Pernille og Stine…

Stines_KroghStine Krogh

Høsten 2008 var fylt med utfordringer på både godt og vondt. Den tyngste byrden var tapet av vår kjære kollega, venninne og medgründer av Puro Yoga, Stine Krogh. Hun sovnet stille inn den 19. august 2008.

Hun vil alltid være med oss.

 

 

Styret i Puro Yoga

Styret
Puro Yoga ble stiftet i desember 2005 av Astrid Riddervold, Stine Krogh og Pernille Bønkan Kvam. Her underviser vi primært i Ashtanga Yoga, og arrangerer tilpassede yogakurs og yoga workshops for ulike nivåer og målgrupper. Vi er opptatt av å skape et sted hvor personlig veiledning og oppfølging, trivsel, faglig integritet og kvalitet står i fokus. Vi prøver å følge våre 3 slagord: Tradisjon * Kvalitet * Tilhørighet. Vi søker hele tiden veiledning fra den indiske filosofien og tradisjonene i en moderne kontekst. Alexander Medin ble medeier i selskapet rett etter oppstart, og er på mange måter en mentor og inspirasjonskilde for oss i Puro Yoga. I 2009 flyttet han hjem til Norge og har siden dess vært ansvarlig for Mysore undervisningen, tatt inn autoriserte utenlandske instruktører når han selv er i utlandet. Hans brede og internasjonale kontaktnett er uvurderlig for Puro Yoga. Han har de seneste to årene investert mye i et fjellhotel i Valdres, Nøsen hvor han etterhvert vil bruke mesteparten av sin tid. Med oss på laget har vi i tillegg et 20 tall erfarne og profesjonelle instruktører med individuell utstråling. Vi har også like mange medarbeidere som på frivillig eller fast basis er med på å skape Puro Yoga, et sted hvor det skal være godt å være!

Her finner du oss

Puro yoga
Bygdøy allé 16, 0123 Oslo