Vi oppfordrer alle til å vise hensyn; elever, instruktører og andre medarbeidere. At vi holder det ryddig rundt oss, er stille i fellesarealene under pågående klasser og slår av mobiltelefonene i klassen eller har på lav volum når vi er i resten av lokalene. Respekter at vi prøver å ta hensyn til miljøet. Tenk på små enkle ting som ikke å bruke mer varmvann i dusjene enn nødvendig og sorter ev. søppel i vår kildesortering i Puro Café.

Møt opp i god tid før klassen begynner, for å finne klippekort/månedskort, betale drop-in, gå på toalett (det finnes én i hver etasje), eventuelt dusje føttene el. kroppen og for å skifte i tide.

Har man klippekort eller månedskort liggende hos oss i navneboksene, scanner man strekkoden og tar med det inn til klassen og legger det på yogamatten vel synlig for instruktøren. Så tar man med sitt kort tillbake etter timen (ny rutine!). Betaler man for en drop-in time (kortterminal el. kontant) får man med seg et ”drop-in kort” som instruktøren samler inn.

Unngå å spise større måltider 2-3 timer før praksis. Drikk gjerne vann før og etter, men unngå å drikke i timen. Dere kan fylle opp medbrakt flaske med filterrenset avkjølt vann fra vår vannautomat.

Si alltid fra til læreren før timen dersom du har skader eller andre plager læreren og du bør ta hensyn til. Under graviditet og menstruasjon finnes det egne forholdningsregler så gi beskjed om det.

Ha på lette, myke klær under timen slik at du kan bevege deg fritt. Ikke sko. Både t-skjorte, topp og myke treningsbukser er fint å trene i. Husk å ta med eget håndkle hvis du svetter mye, v.v ikke bruk våre dokluter.

Det finnes sprayflasker med matterens ute ved mattehyllene. Det er vann blandet med desinfiserende oljer som sitrongress og teatree. Bruk gjerne denne spray etter praksis på din private yogamatte, men klut/håndkle må du ta med selv.

Skaff deg egen yogamatte – den er personlig og dessuten ditt mobile treningsrom. Vi låner kun ut matter til nybegynnere som går grunnkursene eller de som følger faste, forhåndsbetalte kurs. Alle videregående drop-in elever som ønsker ”låne” matte betaler kr. 10,- i leie. Det finnes sprayflasker med matterens som kan brukes på utlånemattene, men klut/håndkle må du ta med selv.

Lytt til din egen kropp og respekter dine begrensninger. Godta at din kropp og sinn vil oppføre seg ulikt fra dag til dag.  Finn roen i din egen dype pust. Ikke la pusten eller dine bevegelser bli for anstrengende og bråkete så du eller dine medelever blir forstyrret.

Din yogapraksis er kvalitetstid for deg selv og andre, se derfor til å ha både ren kropp, rene føtter og rent treningstøy. Også fint om du vasker matten din innimellom. (Tynne yogamatter og bomullsmatter kan vaskes i maskin, yogamatter tåler som regel 40oC ).

Privat hylleplass for matten kan leies dersom du praktiserer flere ganger i uken. Si fra i resepsjonen, til tider må man sette seg på venteliste. Matten må fremdeles vaskes regelmessig. Svette bomullsmatter tas med hjem etter hver gang. Prisen for hylleplass er 250,- i året. Det er stor etterspørsel på våre hyller, så si fra hvis du ikke bruker hyllen din lenger.  

Respekter og følg den tradisjonelle Ashtanga metoden slik den ble formidlet av Sri K. Pattabhi Jois og hans familie i Mysore – og slik som vi har valgt å underviser på Puro Yoga. Ikke hopp over øvelser, legg til egne eller fravik fra Ashtanga sekvensen. Hvis du er usikker på rekkefølgen i en Mysoreklasse, spør læreren om veiledning.

Mysore style:
Stille praksis i eget tempo – den tradisjonelle måten å praktisere AshtangaYoga på som det læres ut i Mysore, India.  Dette er klassen der du utvikler din personlige praksis. I en Mysore klasse praktiserer du i ditt eget tempo sammen med utøvere på ulike nivåer. Man ruller ut sin matte stille og rolig når det passer innenfor det tidsrommet som står på timeplanen. Hver utøver praktiserer så langt ut i serien som de har lært, og læreren gir hjelp og justeringer tilpasset den enkelte. Du vil bli gitt nye stillinger når du behersker de foregående. Du behøver ikke å ha kommet spesielt langt for å delta på denne klassen. Det holder at du har et ønske om å lære deg serien, og det er selvfølgelig lov å spørre om hjelp under veis. Instruktør og elev bygger opp tillit til hverandre på en mer individuell måte enn hva som lar seg gjøre på ledet klasser. Jo oftere du praktiserer, jo lettere og fortere vil du lære!